Vayloğ Dede Konukevi Açıldı

Vayloğ Dede Konukevi Açıldı
Hekimhan Ballıkaya köyünde bulunan Vayloğ Dede türbesinde yatıya kalmak isteyenlerin ve dışarıdan gelecek ziyaretçilerin kalması amacıyla yapılan konukevi hizmete açıldı.

15 Eylül 20123 Cuma günü konuk evinin açılışına Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Hekimhan ve Arguvan CHP İlçe Başkanları, Hekimhan Belediye Meclis Üyesi Hasan Avşar, Ballıkaya Köyü Muhtarı Merdan Çelik, Başkavak Köyü Muhtarı Kamil Kistiloğlu, Gazeteci Süleyman Özerol, Mimar İrfan Kiraz ve yakınları Arguvan ve Hekimhan'ın pek çok köyünden halkın katıldığı açılışta beş kurban kesilerek sunuldu.
Mimar İrfan Kiraz'ın sunumu ile gerçekleştirilen açılışta İrfan Kiraz, Ahmet Çağlayan Turan Karadağ, Mehmet Kızıldaş birer konuşma yaptılar. Ahmet Çağlayan'ın duasının ardından açılış gerçekleştirildi.
Türbenin bakımıyla ilgilenen Vayloğ Dedenin torunu Ahmet Çağlayan, konuk evinin tamamı dolu olduğu durumda 19 kişiyi barındırabileceğini belirtti.
Arguvanlı İrfan ve Merdan Kiraz kardeşlerin anneleri Hatice Kiraz'ın, "Ölsem bile Vayoğ Dedenin türbesinin yolunu yapın" demesini bir vasiyet olarak kabul ederek türbedeki hizmetlere katkı sunmaları nedeniyle konukevi Hatice Kiraz anısına adanmış.

Konukevi Üzerine Kısaca

Girişin önünde birkaç masa ve çevresinde sandalyeler konulmuş, üzeri kapalı alanda yetişmiş ceviz ağaçları var. Konuk evinin kapısı doğuya bakıyor. İçeri girildiği zaman sol yandaki açık mutfakta dolap, buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır ianesi, ocak, kap kacak iki koltuk, iki kanepe yerleştirilmiş. Sağ yandaki oda ile onu izleyen iki oda sağlı sollu aynı boyutta. Bu üç odada iki yatak, bir kanepe, bir dolap, bir komidin ile tuvalet banyo var. Batı yanında bulunan iki oda biraz daha büyük ve bu odalarda da iki yatak, iki kanepe, bir dolap, bir komidin ile tuvalet banyo var.

Yorumlar